Vijf tips om de wandcommode gemakkelijk op te hangen

oktober 04, 2019 2 Lees tijd

Vijf tips om de wandcommode gemakkelijk op te hangen

 

De babykamer is met dit meubel al bijna af! De baby mag komen. Maar wat nu, hoe hang je hem op? Hier de vijf beste tips om hem op een veilige manier aan de muur te monteren.

Wat heb je nodig? De 4 meegeleverde pluggen, bouten en ringen., accuboor, stofzuiger, rolmaat en de aanstaande moeder en een paar extra handen.   

1. Kies een Stevige Muur

Kies een stevige muur uit waar de commode met hangen het liefst een draagmuur. Lees hier hoe je dat checkt.

2. Bepaal de hoogte

Bepaal de hoogte van de commode. Hier gaat het erom dat als je je baby op het aankleedkussen van de commode legt je ellebogen een hoek van 90 graden hebben. Maar hoe doe je dat? Ga met je rug tegen de muur staan en teken de onderkant van je ellebogen af. Ga dan 7 cm omlaag en dan heb je de lijn waar je de klep van de wandcommode wilt hebben. Teken twee lichte streepjes met potlood. Let wel op of je met je schoenen of blote voeten staat. Meten met schoenen met hakken is geen goed idee. Op deze manier sta je met een rechte rug achter de commode. Omdat je je baby vaak op deze plek neerlegt is het zeker van belang dat de commode op de juiste hoogte hangt.

3. Teken de boorgaten af

Teken de boorgaten af. Dit gaat het makkelijkste als je met zijn tweeën bent. Klap de wandcommode uit en mik de onderkant op de denkbeeldige lijn die je net gemaakt hebt. Teken nu de 4 boorgaten met potlood af.

4. Boor de gaten voor

Boor met een accuboor de gaten in de muur waar de pluggen in komen. Pas hierbij op  dat je geen leidingen raakt.en stop de pluggen erin. Een stofzuiger is wel handig ook om direct het boorstof op te zuigen. Gebruik de vier pluggen bouten en ringen die bij de commode geleverd zijn. Die zijn precies op maat waardoor het ophangen gemakkelijk gaat.

5: Hang de commode op

Gum de potloodstrepen van je muur. Doe de ring om de bout, en draai hem in de plug. Wel met de commode ertussen hé :) En doe dit 4 keer.

 

Vijf tips om de wandcommode gemakkelijk op te hangen

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan je wandcommode ! Als je de wandcommode eindelijk hebt opgehangen, laat het me dan weten als er nog iets in het bijzonder is dat aandacht nodig heeft. Ik kijk uit naar een video of foto op Instagram @babywoods_wandcommode

 Ook te vinden in

De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.
Gehaakte producten van Babywoods zijn gemaakt 100% biologisch katoen garen

januari 18, 2022 3 Lees tijd

Lees meer
De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.
Hoe groeit biologisch katoen?

januari 18, 2022 2 Lees tijd

Lees meer
hoogte ophangen commode
Zo bepaal je de juiste hoogte van de commode

december 16, 2021 2 Lees tijd

De wandcommode wordt geadviseerd door bekkenbodem fysiotherapeuten. Dit omdat het een ergonomisch wandmeubel is. Je kunt hem precies op de voor jou perfecte hoogte ophangen.

Lees meer