Wegens drukte kan de verzendtijd van uw bestelling langer duren.

0

Je winkelwagen is leeg

Gehaakte producten van Babywoods zijn gemaakt 100% biologisch katoen garen

januari 18, 2022 3 Leestijd

Het 100% katoen babywoods navelveter

De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Maar wat is dat eigenlijk. Ik neem je graag mee naar mijn zoektocht van het verhaal achter het type katoen wat wij geselecteerd hebben om mee te haken. 

Wat is de definitie van biologisch. In Google kun je het volgende vinden; “Bij de productie van biologisch voedsel en materiaal wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Biologische producten zijn herkenbaar aan de keurmerken: EKO, Europees Biologisch en Demeter. Over het algemeen zijn biologische producten en niet-biologische producten net zo gezond en veilig.

Het EKO keurmerk is bekend onder de voedingsmiddelen, maar wat is het biologische keurmerk van katoen?

Biologisch katoen is gecertificeerd biologisch volgens de Organic Content Standard (OCS) ofGlobal Organic Textile Standard (GOTS). Biologisch katoen is altijd volledig traceerbaar en voldoet gegarandeerd aan alle eisen die het keurmerk stelt. Het GOTS keurmerk is in het land van biologisch katoen het beste van het beste. GOTS stelt zeer strenge eisen die in het bijzonder ook betrekking hebben op punten als water gebruik en afvalwater, gebruik van chemicaliën,  GMO’s en arbeidsrecht.

Bij Babywoods kiezen we voor GOTS gecertificeerd katoen, dan is niet alleen het katoen biologisch maar vindt het hele productieproces plaats op milieuvriendelijke wijze en onder goede arbeidsomstandigheden. Met dit garen dragen we een steentje bij aan een betere wereld voor jou en je kindje. 

Door bij het produceren het gebruik van hulpbronnen te verminderen en het promoten van bewust geproduceerde producten probeert Babywoods een verschil te maken in de haakwereld.

Global Organic Textile Standard Babywoods Navelveters

 

 

Biologische vezels 

Gezien de huidige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en de bijdrage van de mode- en textielindustrie aan die uitdagingen, moeten we de productie en consumptie van textiel collectief heroverwegen. Biologische vezels spelen een veelzijdige rol bij het creëren van een industrie die haar milieu-impact actief verlaagt en prioriteit geeft aan de menselijke gezondheid boven winst op korte termijn. Een textielproduct met het GOTS-keurmerk moet minimaal 70% gecertificeerde biologische vezels bevatten, een product met het keurmerk 'organic' moet minimaal 95% gecertificeerde biologische vezels bevatten. 

Ecologische en sociale criteria

Om een echt duurzame textielindustrie tot stand te brengen, evalueert GOTS de verwerking en productie van textiel op basis van zowel milieu- als sociale criteria. Dit betekent dat alles wordt beoordeeld, van de chemische inputs die worden gebruikt tot de ethische behandeling van de arbeiders. Om GOTS-gecertificeerd te worden, is het verplicht aan alle criteria te voldoen

Omvat het gehele productieproces

De norm heeft betrekking op de verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel en distributie van alle textiel dat is gemaakt van ten minste 70% gecertificeerde biologische vezels.

Het GOTS-certificeringssysteem begint bij de eerste verwerking stap in de toeleveringsketen van textiel. De verwerking van textiel is gebaseerd op de omzetting van vezel in garen en van garen in stof. Voor katoen bijvoorbeeld is egrenering de eerste verwerkingsfase, waarin de zaden uit de katoenbollen worden verwijderd. De biologische veelteelt, de initiële productie, valt onder alle internationale of nationale normen voor biologische landbouw die zijn goedgekeurd in de IFOAM-familie van normen.


Certificering door derden

Biologisch textiel is gebaseerd op biologische vezels, GOTS-certificering heeft betrekking op de verwerking, productie en handel van biologisch textiel. De certificering van de vezelproductie gebeurt op basis van erkende internationale normen die zijn goedgekeurd in de IFOAM-familie van normen.

De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.

 

Maar, wat is dan duurzaam katoen? 

Duurzaam katoen richt zich voornamelijk op het maatschappelijk verantwoord produceren van katoen. Concreet betekent dit dus dat een product met het Better Cotton label niet per se gemaakt hoeft te zijn van duurzaam katoen. Het betekent dat je een katoenen product koopt van een merk dat investeert in Better Cotton.

Een duurzame katoenboer voldoet aan de 7 criteria van het BCI en mag het katoen verkopen alsBetter Cotton. Op dit moment bestaat ca 19% van alle katoenproductie uit Better Cotton.

Het label mag al gebruikt worden alsminimaal 5% van het totale gebruikte katoen van een duurzame katoenboer bestaat. En er een doelstelling is om binnen 5 jaar 50% katoen uit de Better Cotton keten te gebruiken. Het BCI label kan door een merk online gebruikt worden en in al hun offline communicatie. Ook wordt het op productverpakkingen gezet om de betrokkenheid en inzet bij de verduurzaming van de katoenketen te tonen. Er zijn ook bedrijven die hun eigen duurzaamheidslogo ontwerpen dat met BCI samenhangt, zoals Hema met hun groene, blije blaadje voor duurzaam katoen.

 

Gebruikt Babywoods Biologisch of duurzaam katoen?

We kunnen dus concluderen dat duurzaam katoen op weg is naar een betere wereld, en biologisch katoen deze weg volledig bewandeld. Babywoods heeft daarom gekozen voor garen die volledig biologisch zijn en GOTS gecertificeerd.

Kortom, de gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.

 

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer