Verschoontafel of wandcommode moet ook op herentoilet

januari 23, 2020 2 Lees tijd

De hashtag #squatforchange heeft na een jaar voet aan de grond gekregen. De instagram post haalde vorig jaar de "Daily News".

Wordt Nederland ook Luierlief? 

#squatforchange

 

Het begon allemaal met het artikel uit de new York Times waarbij een moeder het doel heeft om ook de taakverdeling van de opvoeding van de kinderen ook te verdelen tussen man en vrouw. Daarbij hoorde het verschonen van een luier in het openbaar. Dat is op zich een heel mooi streven.

Gelijke rechten 

Deze vader 3boys_1goalontdekte dat daar eigenlijk helemaal geen ruimte voor is. Dat hij verplicht was om dit in het dames toilet te doen. Uit frustratie startte hij de actie #squatforchange. Waarbij hij alle vader opriep op instagram een post te zetten waarbij ze squattend hun kindje in het toilet verschonen. 

 

Nederland Luierlief

Nu is het in New York verplicht om naast een verschoonplek in de dames toilet er ook een te hangen in de heren toilet. Nu ben ik van mening dat er in Nederland over het algemeen nog niet zoveel verschoon plekken zijn voor baby's. 

Als je in een gemiddeld winkelcentrum je kindje wil verschonen, zijn de locaties van verschoontafels vaak op 1 hand te tellen. In het algemeen zijn er niet heel veel luiertafels in omloop. De bekendste in deze is de HEMA, waar standaard op elke locatie een verschoonplek is ingericht. 

In Belgie is recent een initiatief gestart Hasselt luierlief, waarbij horeca gelegenheden geholpen worden om verschoon ruimtes te creëren voor kinderen. Niets is viezer dan je baby in zijn eigen poeplucht te moeten laten rondlopen. 

Wij van Babywoods weten hoe dat voelt. Het doel van Babywoods is ook om Nederland een stukje luierlief te maken. 

Daarom bieden wij nu 50 euro korting aan op een wandcommode naar keuze met de kortingscode #squatforchange 

 Ook te vinden in

De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.
Gehaakte producten van Babywoods zijn gemaakt 100% biologisch katoen garen

januari 18, 2022 3 Lees tijd

Lees meer
De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.
Hoe groeit biologisch katoen?

januari 18, 2022 2 Lees tijd

Lees meer
hoogte ophangen commode
Zo bepaal je de juiste hoogte van de commode

december 16, 2021 2 Lees tijd

De wandcommode wordt geadviseerd door bekkenbodem fysiotherapeuten. Dit omdat het een ergonomisch wandmeubel is. Je kunt hem precies op de voor jou perfecte hoogte ophangen.

Lees meer