Home / News / Wandcommode van Duurzaam hout

Wandcommode van Duurzaam hout

posted 2019 Oct by

Wandcommode van duurzaam hout Babywoods

 

Je baby is pas geboren, of je bent zwanger en al lekker op dreef met het verzamelen van je babyuitzet. Je wilt alleen maar het beste voor je kind. Dus ook vooral natuurlijke materialen. Die niet schadelijk zijn voor je baby. En het liefste ook producten die met respect voor de natuur gemaakt zijn. De wandcommode van Babywoods is een 100% eigen ontwerp. Daarnaast wordt de commode handgemaakt. Met de zaag, frees en schuurmachine. 

De wandcommode is handgemaakt van duurzaam vuren hout. Het hout is duurzaam omdat het FSC gekeurd is. Het hout wordt veelal geïmporteerd uit Scandinavië en het Baltische gebied, maar ook uit Midden-Europa. We hebben gekozen voor kwalitatief beste hout. Dat komt uit wat koudere gebieden, waar de bomen trager groeien, met als gevolg fijnere mooie groeiringen.

Nature for Nature

De commode is gemaakt van duurzaam gelamineerd FSC hout. Het hout is duurzaam omdat het FSC gekeurd is. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

FSC-Systeem

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. 

Language
Open drop down