Horizontal of verticaal verschonen?

oktober 08, 2019 1 Lees tijd

Horzontaal of verticaal verschonen met de wandcommode van babywoods

Waarom zou je kiezen voor een horizontale of verticale wandcommode? Ik krijg die vraag regelmatig te horen. En het is ook een lastige.

Je kunt natuurlijk een overweging maken op basis van ruimte. Dan is de verticale wandcommode het smal. Maar dikker dan de wandcommode medium. Deze is als je hem opklapt vrij dun.

Maar er zijn ook ergonomische overwegingen. Wat is nu beter voor je lichaam na de bevalling of keizersnede? Ik heb de kwestie het voorgelegd aan de bekkenbodem fysiotherapeut die samenwerkt met de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg).

In het ziekenhuis leert ze kraamvrouwen om hun baby verticaal te verschonen. Dit omdat je recht voor de commode staat en je je lichaam niet hoeft te draaien. Hierdoor komt er minimale spanning te staan op de buikspieren. Deze moeten vooral na de bevalling ontlast worden.

Als je kindje wat groter wordt dan zal hij steeds beweeglijker worden. Je zult merken dat je kindje niet vanzelfsprekend op de commode zal blijven liggen. Bij de verticale commode heb je dan minder controle over je kindje dan bij de horizontale commode.

Wil je helemaal safe spelen op kies dan vooral voor de wandcommode verticaal. Ook te vinden in

Wandcommode schittert in eerste aflevering van Petit Chateau
Wandcommode schittert in eerste aflevering van Petit Chateau

april 28, 2021 2 Lees tijd

In navolging van Martien Meiland, die al opdook in programma's als Cash or Trash en Wie van de 3, verkennen dochters van Martien Maxime en Montana Meiland nu ook het gebied buiten Chateau Meiland voor een eigen programma: Petit Chateau.

Lees meer
5 tips voor de Inrichting van een kinderdagverblijf
5 tips voor de Inrichting van een kinderdagverblijf

maart 21, 2021 3 Lees tijd

Lees meer
Je eerste Moederdag 2021 
Je eerste Moederdag 2021 

maart 21, 2021 3 Lees tijd

De moederdag datum van 2021 is zondag 9 mei. Wat voor een wensen heb jij dit jaar voor moederdag? Wordt dit je eerste moederdag? Ik help je graag op weg. Hier wat tips om van deze dag een huiselijk feestje te maken. Leuke activiteiten, knutselinspiratie em acties. Lees snel verder...
Lees meer