Horizontal of verticaal verschonen?

oktober 08, 2019 1 Lees tijd

Horzontaal of verticaal verschonen met de wandcommode van babywoods

Waarom zou je kiezen voor een horizontale of verticale wandcommode? Ik krijg die vraag regelmatig te horen. En het is ook een lastige.

Je kunt natuurlijk een overweging maken op basis van ruimte. Dan is de verticale wandcommode het smal. Maar dikker dan de wandcommode medium. Deze is als je hem opklapt vrij dun.

Maar er zijn ook ergonomische overwegingen. Wat is nu beter voor je lichaam na de bevalling of keizersnede? Ik heb de kwestie het voorgelegd aan de bekkenbodem fysiotherapeut die samenwerkt met de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg).

In het ziekenhuis leert ze kraamvrouwen om hun baby verticaal te verschonen. Dit omdat je recht voor de commode staat en je je lichaam niet hoeft te draaien. Hierdoor komt er minimale spanning te staan op de buikspieren. Deze moeten vooral na de bevalling ontlast worden.

Als je kindje wat groter wordt dan zal hij steeds beweeglijker worden. Je zult merken dat je kindje niet vanzelfsprekend op de commode zal blijven liggen. Bij de verticale commode heb je dan minder controle over je kindje dan bij de horizontale commode.

Wil je helemaal safe spelen op kies dan vooral voor de wandcommode verticaal. Ook te vinden in

De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.
Gehaakte producten van Babywoods zijn gemaakt 100% biologisch katoen garen

januari 18, 2022 3 Lees tijd

Lees meer
De gehaakte rammelaars en rammelaars van Babywoods zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.
Hoe groeit biologisch katoen?

januari 18, 2022 2 Lees tijd

Lees meer
hoogte ophangen commode
Zo bepaal je de juiste hoogte van de commode

december 16, 2021 2 Lees tijd

De wandcommode wordt geadviseerd door bekkenbodem fysiotherapeuten. Dit omdat het een ergonomisch wandmeubel is. Je kunt hem precies op de voor jou perfecte hoogte ophangen.

Lees meer