0

Je winkelwagen is leeg

Horizontal of verticaal verschonen?

juli 03, 2022 1 Leestijd

Wat kan ik beter kiezen, een horizontale of een verticale wandcommode.  Ik krijg die vraag regelmatig te horen. En het is ook een lastige. 

Beide modellen zijn compact en vooral ook ruimte besparend. Je kunt natuurlijk een overweging maken op basis van ruimte. Dan is de verticale wandcommode het smalst. Deze commode neemt kwa muurruimte het minste oppervlakte in beslag. Wat betreft e dikte is deze verticale commode dikker dan de wandcommode medium.  Maar dikker dan de wandcommode medium. Deze is als je hem opklapt vrij dun.

Fijn voor je rug 

Maar er zijn ook ergonomische overwegingen. Wat is nu beter voor je lichaam na de bevalling of keizersnede? Ik heb de kwestie het voorgelegd aan de bekkenbodem fysiotherapeut die samenwerkt met de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg).

Advies om verticaal te verschonen na een keizersnede

In het ziekenhuis leert ze kraamvrouwen om hun baby verticaal te verschonen. Dit omdat je recht voor de commode staat en je je lichaam niet hoeft te draaien. Hierdoor komt er minimale spanning te staan op de buikspieren. Deze moeten vooral na de bevalling ontlast worden.

Als je kindje wat groter wordt dan zal hij steeds beweeglijker worden. Je zult merken dat je kindje niet vanzelfsprekend op de commode zal blijven liggen. Bij de verticale commode heb je dan minder controle over je kindje dan bij de horizontale commode.

Wil je helemaal safe spelen op kies dan vooral voor de wandcommode verticaal

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer