0

Je winkelwagen is leeg

Wandcommode Handleiding

HANDLEIDING (NL) BABYWOODS WANDCOMMODE

Wandcommode _handleiding

                   Uitgeklapt            In- en uitklappen            Ingeklapt

 1. Achterzijde wandcommode
 2. Opbergruimte, 2 planken
 3. Scharnierpunt links en rechts
 4. Borgingspunt
 5. Klep wandcommode
 6. Kussenstop
 7. Voorgeboorde gaten ter bevestiging

BIJGELEVERD

De commode wordt in 1 deel geleverd. Het bijgevoegd bevestigingsmateriaal bestaat uit:

4 wandpluggen 4 bouten en 4 ringen.  

 Wandcommode _handleiding_beslag

 • Let op! De meegeleverde pluggen zijn alleen geschikt voor massieve muren van steen of beton. Dit impliceert dat de pluggen niet geschikt zijn voor gipse wanden

ZELF NOG BENODIGD

Wandcommode _handleiding_gereedschap

VOORAFGAAND AAN BEVESTIGING

Kies een muur waar je de commode aan wilt bevestigen. Ga hierbij op zoek naar een stevige muur. Bijvoorbeeld een draagmuur. Een gipswand is niet geschikt om het te monteren. Tenzij deze gewapend is. De bijgeleverde pluggen zijn niet geschikt voor een gipse wand. Maar hoe weet je nu wat een draag muur is? De draagmuur is een onmisbaar element in je woning, want zoals de naam al doet vermoeden hebben deze wanden een dragende functie.

4 tips om een stevige muur te lokaliseren:

 1. De plek in je woning : Over het algemeen mag je er vanuit gaan dat een draagmuur een ander belangrijk element in je woning ondersteunt. Waar je dan aan zou moeten denken? Neem bijvoorbeeld de trap en de draagvloeren van een eventuele bovenliggende verdieping. Negen van de tien keer zijn gevels en buitenmuren ook dragende wanden. Bekijk bijvoorbeeld ook of er delen aan het huis zijn gebouwd. Een voormalige buitenmuur kan dus een binnenmuur zijn geworden, waardoor hij nog steeds de constructie van het huis ondersteunt. 
 2. Draagmuren zijn soms ook te herkennen aan specifieke kenmerken. Zo bestaat een draagmuur altijd uit sterke materialen. De betreffende muur moet namelijk voldoende kracht bezitten om een dragende functie uit te oefenen. Hierbij kun je denken aan kalksteen of een muur van bakstenen. Daarbij geldt over het algemeen ook dat een draagmuur meestal minstens twintig centimeter dik is. 
 3. Zijn in jouw woning de originele balken zichtbaar? Kijk eens goed, en waar, deze lopen. Draagbalken dragen over het algemeen een groot gedeelte van het gewicht. De muur waarop of waartegen een balk ligt, heeft een dragende functie.
 4. Een andere manier om een draagmuur te kunnen herkennen, is wanneer hij doorloopt naar de volgende verdieping. 

Nog steeds geen benul? Raadpleeg dan bouwtekeningen van je huis. Als je deze niet voorhanden hebt, kun je deze meestal op kunt vragen bij de gemeente. Of vraag het een specialist. 

BEVESTIGING WANDCOMMODE

 

Stap 1. 

Bepaal de gewenste hoogte voor de wandcommode. Voor een juiste houding kan als richtlijn worden aangehouden dat de klep van de wandcommode in uitgeklapte situatie gelijk is aan de hoogte van de elleboog.
Bij ingebruikname van de wandcommode als bureau is de hoogte naar eigen inschatting te bepalen.

Houdt de wandcommode (waterpas!) op de juiste gewenste positie en teken de 4 voorgeboorde gaten in de achterzijde van de wandcommode af op de muur.

Stap 2

Boor op alle 4 markeringen uit stap 1 een gat in de muur met een 8mm boor en plaats de pluggen in de muur.

Stap 3.

Klap de wandcommode open. Plaats de 4 bouten inclusief ring vanaf de voorzijde in de voorgeboorde gaten zodat de bouten aan de achterzijde van de commode uitsteken. Houdt de wandcommode op de  juiste positie en draai de bouten in de pluggen in de muur.

MAXIMAAL GEWICHT

 • De wandcommode medium en large zijn geschikt voor zuigelingen baby’s en kinderen tot een gewicht van 15 kg.

CONTROLE

 • Let op! De wandcommode moet op een veilige manier aan de wand bevestig worden. Controleer dit regelmatig.

ONDERHOUD

 • Gebruik voor het reinigen uitsluitend een licht vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep of afwasmiddel. Het gebruik van agressieve middelen zoals schuursponzen, thinner, schuurpasta e.d. wordt ernstig afgeraden i.v.m. beschadiging van het oppervlak.
 • Let op! Alhoewel er uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt, is het zaak de oppervlakte van de andcommodebladen zo min mogelijk met scherpe voorwerpen (gespen, riemen, zand) in aanraking te laten komen. Dit voorkomt krasvorming.
 • Let op! Controleer regelmatig of de commode stevig aan de muur is bevestigd
 • Let Op! Controleer regelmatig of het scharnier van de commode nog naar behoren werkt
 • Let op! Controleer regelmatig of de commode nog naar behoren klemt bij opklappen.

ERGONOMISCH GEBRUIK

Om een optimaal gebruik van de verschoontafel te garanderen is het belangrijk deze gebruiksadviezen goed door te nemen. In verband met voldoende sta- en bewegingsruimte is de wandcommode in principe bestemd voor rechtshandige en linkshandige verzorgers (m/v).

Basisregels:

 • Klap de wandcommode uit
 • Leg alle spullen die u bij het verschonen nodig heeft binnen handbereik
 • Aankleedkussen dicht tegen de achterkant (bij dwars verschonen)

Dwars verschonen:

 • Laat het kind altijd zo dicht mogelijk bij de rand liggen zodat u niet overstrekt hoeft te werken. De verzorger (m/v) staat met de voeten breed en met de benen naast elkaar of in een looppositie. In de loop positie kan de verzorger (m/v) optimaal haar/ zijn benen gebruiken en is gewichtsverplaatsing mogelijk van het voorste naar het achterste been

Hoogte instelling

 • Zorg dat iedere verzorger (m/v), de tijd neemt om de juiste hoogte-instelling te bepalen en evt. te markeren. Bepaal de hoogte door met ontspannen schouders te gaan staan en alleen de onderarm op te tillen. De bovenkant van het aankleedkussen, daar waar het kind op ligt, mag op 5 tot 10 cm onder ellebooghoogte worden ingesteld.

VEILIGHEID

Voor de veiligheid van u en de kinderen dient u de volgende punten in acht te nemen:

 • Een wandcommode is geen speelobject! Laat kinderen nooit onbeheerd in de buurt van de verschoontafel, ook niet terwijl u ‘even’ iets pakt.

 • Wees er, bij het in hoogte verstellen en open en dicht klappen van de wandcommode zeker van dat:
  - er zich geen kinderen onder de wandcommode bevinden.
  - er zich geen beklemmingsgevaar kan voordoen met voorwerpen in de omgeving.
  - er zich geen kinderen staand op de tafel bevinden.

GARANTIEBEPALING

 • Tot twaalf maanden na de factuurdatum verleent Babywoods 100% garantie op de constructie (m.u.v. gebreken die het gevolg zijn van slijtage en/of ondeskundig gebruik).

ALGEMENE INFORMATIE

 • Distributeur is Babywoods.nl, adres; Zevenhuizerlaan 20, 1851 MV Heiloo, Noord-Holland, e-mail:info@babywoods.nl , Rekening nummer: NL43 INGB 0008 2482 23, KvK nummer: 70580839
 • De wandcommode Large EAN: 7436956355377  Wandcommode medium EAN: 7436956355384

12-mei-20118                               Versie _5 April_ 2018    

Voordelen van Babywoods

Babywoods.nl_send

14 dagen levertijd

Babywoods.nl_service

Persoonlijk

Babywoods.nl_return

30 dagen retour

Babywoods.nl_sustaineble

Maatschappelijk geproduceerd

Duurzame keuze