0

Je winkelwagen is leeg

Babywoods cares

Duurzaamheid 

Vanwege onze aandacht voor duurzaamheid streven we ernaar functionele, duurzame producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen, die meerdere jaren meegaan. Hoe we dit voor elkaar krijgen is onder andere aan onze keuze voor het houtsoort te danken .

Babywoods Sustaineble 

Wij gebruiken uitsluitend FSC-gekeurd hout

De wandcommode en wandkast collectie van Babywoods is alleen gemaakt  van FSC gekeurd hout. Het hout is duurzaam omdat het FSC gekeurd is. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. 

De nieuwe collectie van 2023 wandcommodes zijn gemaakt van duurzaam hout. Het type houtsoort heet  Pinus elliottii. Het is snelgroeiend naaldboomhout heeft de naam naaldboom P. e. var. Densa . Ook wel de Schuine streep pijnboom genoemd. De Schuine streep pijnboom en groeit in de dennenbossen van Zuid-Florida. 

Deze pijnboom onderscheidt zich van de andere naaldbomen door de stand van de naalden die in clusters van 2, 3 of 5 bijeen zitten. Zaailingen van de naaldboom hebben een gras podium. Zo blijft de zaailing goed beschermd.

 Babywoods Cares Pine

De  Schuine streep pijnboom varieert van 18 tot 30 m hoog en hebben een gemiddelde diameter van ongeveer 0,6 m. Grote bomen zijn soms 36 m hoog en 0,9 m in diameter. De stam is recht en rechtopstaand met een lange heldere stam.


Welke kwaliteit hout leveren we? 

Schuine streep pijnboom staat bekend om zijn ongewoon hoge sterkte. Het overtreft veel hardhout en is zelfs vergelijkbaar met zeer dichte houtsoorten zoals ijzerhout.Vaak wordt "ijzerhout" gebruikt voor duurzame, donker gekleurdehardhoutsoorten, waaronder ookebben.

Veel pijnbomen en inheemse planten zijn aangepast aan vuur, wat betekent dat ze brandverstoring nodig hebben om hun dennenappels te openen, zaden te laten ontkiemen en andere metabolische processen op gang te brengen. 

Een van de voordelen vanstreep pijnboom is dat het een goede sterkte gewicht verhouding heeft. Het hout heeft een vergelijkbare sterkte als ebbenhout, maar is veel lichter in gewicht.

 Dennenappel pijnbopm babaywoods duurzaam

De dennenappel van de  Schuine streep pijnboomHoe zit het met het behoud van de boomsoort? 

Is deze boomsoort bedreigd? Inheemse plant-flora soorten ingedeeld naar staat van instandhouding in de Internationale Unie . Er zijn twee graadmeters. De natuur-IUCN Rode Lijst en Natuurbehoud staat van instandhouding. De natuurbehoud status alsook de IUCN Rode Lijst van de Schuine streep pijnboom is  G5 en dus Secure.  

Sustsianeble babywoods pinewood

 

De kracht van de Pijnboom 

De bijzondere kracht van naaldbomen is dat zij hun groene naalden tijdens de winter periode of zelf extreem droge perioden behouden.  Om deze reden worden naaldhoudende bomen in diverse religies geëerd.

De verering van naaldbomen dateert van vóór het christendom, zoals blijkt uit sites uit het oude Griekenland en Rome. De "groenblijvende" aard vertegenwoordigt de triomf van het leven over de duisternis in sommige Abrahamitische religies.

De kracht van de pijnboom

 

Bovendien is door sommige geleerden gesuggereerd dat de eerste kerst- of kerstboom waarschijnlijk een dennen- of sparrenboom was die bedoeld was om het leven en de bescherming tegen het kwaad te symboliseren.(Gwendolyn 2018). 

 


Voordelen van Babywoods

Babywoods.nl_send

14 dagen levertijd

Babywoods.nl_service

Persoonlijk

Babywoods.nl_return

30 dagen retour

Babywoods.nl_sustaineble

Maatschappelijk geproduceerd

Duurzame keuze