0

Je winkelwagen is leeg

Hoe we Werken

Wij organiseren elke stap van onze productie, van de inkoop van de grondstoffen tot de bouw van De afgewerkte wandcommode. We verfijnen en verbeteren voortdurend elk detail van onze constructie. Dit proces staat om een wandcommode van de hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden. Met de kleinste footprint om duurzaamheid te waarborgen.

Hoe onze wandcommodes zijn gemaakt

Gezien de factoren in de materiaal keuze, het ontwerp en de ontwikkeling van het product is deze wandcommode cradle to cradle ofwel duurzaam te noemen.

Productieproces Babywoods

Duurzaam hout

De commode is echt handwerk en van gecertificeerd snelgroeiend hout gemaakt. Door het gebruik van duurzame natuurlijke materialen bevat deze geen schadelijke stoffen. Trots lokaal gemaakt in Heiloo

Productieproces Babywoods

Ook draagt de wandcommode van babywoods bij aan de Nederlandse maatschappij. Wij doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al onze wandcommodes worden gemaakt door een heel bijzonder houtatelier. Dit is een speciale houtwerkplaats. Er werken mensen onder begeleiding. Zij werken hier als zinvolle dagindeling. Deze mensen doen dat met veel passie en betrokkenheid. Zodat zij uiteindelijk weer Klaar zijn om toe te treden tot onze samenleving.


Geautomatiseerd houtsnijwerk

Van de drie modellen zijn mallen gemaakt. De mallen creëert houtwerk wat als een puzzelstuk inklaar wordt gezet.  We hebben de mallen passend in de platen hout gemodelleerd. Om bij het snijwerk afval tot een minimum te beperken.

De patronen zijn met een houtzaag gesneden voor een optimale precisie en snelheid, en gebundeld in individuele "pakketten" en doorgestuurd naar het houtatelier afdeling te bouwen.

Productieproces Babywoods

 

De bouw van de commode

Hier begint de commode vorm te krijgen. Elke commode wordt zorgvuldig in elkaar gezet met behulp van beproefde technieken.


In tegenstelling tot de meeste massa geproduceerde meubels waarbij elk onderdeel van het meubel door een ander persoon wordt samengesteld, worden onze wandcommodes van begin tot eind door dezelfde persoon geconstrueerd.


Afwerking kwaliteitscontrole

Elke commode wordt met de hand geschuurd om er zeker van te zijn dat de commode geen onregelmatigheden heeft. Zo voelt het hout soepel en zacht aan. 

De wandcommode krijgt een eindcontrole om er zeker van te zijn dat het materiaal baby vriendelijk is. De commode wordt ook gecontroleerd op constructiefouten of andere onregelmatigheden.

Productieproces Babywoods

Het babymeubel wordt voorzien van het Babywoods logo eventueel lak en greep. Waarna zorgvuldig verpakt voordat het wordt verzonden. Zelfs het verpakkingsmateriaal is lokaal geproduceerd. Om de footprint van dit product zo klein mogelijk te houden. Dit product is on the way to planet proof! 

 


"Zo is elke wandcommode uniek, en speciaal voor jou gemaakt."

 

 

Voordelen van Babywoods

Babywoods.nl_send

14 dagen levertijd

Babywoods.nl_service

Persoonlijk

Babywoods.nl_return

30 dagen retour

Babywoods.nl_sustaineble

Maatschappelijk geproduceerd

Duurzame keuze