Wegens drukte kan de verzendtijd van uw bestelling langer duren.

0

Je winkelwagen is leeg

5 tips voor de Inrichting van een kinderdagverblijf

maart 21, 2021 3 Leestijd

5 tips voor de Inrichting van een kinderdagverblijfLees hier de 5 tips om een kinderdagverblijf goed in te richten. Maar ook voor ouders om een goed kinderdagverblijf te kiezen op basis van de inrichting.  Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe richt je een kinderdagverblijf, bso of gastoudergezin goed in? Het is nog niet zo een gemakkelijk klusje, want het is niet hetzelfde als het inrichten van je woonkamer. Een mooie grote open ruimte met zeker ook specifieke kenmerken en eisen heeft een eigen vorm van inzicht nodig. Je zoekt inzichten die het beste uit de ruimte halen en een ruimte tot stand brengt, waar iedereen die er moet zijn, ook graag wil zijn, en zich op hun gemak voelen.


Wat de meeste pedagogische medewerkers  wel weten is dat wanneer een kind in een grote open speelruimte speelt, het voor hem of haar lastiger is om zich te kunnen concentreren. Ze krijgen te veel stimulansen van alles wat er om hen heen gebeurt en voelen zich niet vertrouwd. Door een paar hoeken in de speelruimte te creëren, voelen kinderen zich al meer beschermd en creëren ze hun eigen speelplek, waardoor ze zich meer kunnen verdiepen in hun speelgoed of werkjes.

Door die hoeken ontstaat er ook regelmaat in de ruimte en zo hebben pedagogisch medewerkers beter overzicht op de kinderen. Zo hebben zijn meer tijd over om kinderen te begeleiden en inspireren.

De eerste tip is dus het creëren van kleine speeleilanden waar kinderen overzichtelijk kunnen spelen. Als ouder let je op of de ruimte deze bevat of niet. 

De tweede tip heeft te maken met veiligheid en geborgenheid. Dit creëer je door kleinere, op zichzelf staande plekken in de ruimte  te maken. Plaats ook door zachte en comfortabele elementen in de ruimte. Dat speelmat waar je heerlijk op kunt spelen. Of bijvoorbeeld een lage bank waar je lekker op kunt ontspannen. Maar ook een plek waar je met je pedagogisch medewerker en kinderen in de kring kunt zitten en de dag samen kunt starten. Ook als ouder kan je zien of deze elementen in een kinderdagverblijf aanwezig zijn. 


De derde is het creëren van rust. Dit doe je door het herhalen van patronen, elementen en kleuren te herhalen. Zo ontstaat er eenheid in de ruimte. Als ouder kan je je afvragen of de ruime rust geeft of niet. 


De vierde tip gaat over de felle kleuren zoals rood, geel en blauw en ook groen. Deze kleuren zijn nog steeds favoriet bij ontwerpers van kinderdagverblijven, fabrikanten van meubels en speelgoed, maar is het niet overweldigend voor kinderen en pm’ers? Kinderen zijn van zichzelf al erg kleurrijk. Wit, grijzen, natureltinten en hout zorgen voor rust en geven ons een warm gevoel.


De vijfde tip gaat over uitdagingen. Kinderen kunnen al uitgedaagd worden door de meest eenvoudige dingen. Laat ze zelf hun speelgoed in en uit zakjes vakjes of doosjes doen. Autootjes doen het geweldig als je ze door een buis laat racen. 


Dit zijn de vijf tips die ik mee kan geven voor het inrichten van een fijn veilig en sfeervol kinderdagverblijf. Met deze tips kan je verder met de keuzes voor materiaal, kleuren en indeling van de speelruimte. Als ouder kan je zeker ook letten op deze elementen bij het uitkiezen van een passende bso kinderdagverblijf of gastouder. 


Hi hallo daar, ik ben Melanie van Hagen, moeder van 2 jonge kinderen, een mac en thee fanaat. Die altijd in is voor een leuk gesprek. Ik ben 3 jaar geleden Babywoods.nl begonnen en heb zelf de meubellijn met slimme wand oplossingen bedacht en ontworpen. Deze wandcommodes en kasten verkoop ik nu ongeveer 3 jaar via onze websitewww.babywoods.nl


_


Wil je meer blogs lezen dat kan klik dan hier!Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer