Babywoods, de wandcommode specialist van nederland!

0

Je winkelwagen is leeg

Mijn baby heeft last van rode billen en heeft luieruitslag

januari 12, 2020 3 Leestijd

Mijn baby heeft last van luieruitslag

Mijn baby heeft last van rode billen en heeft luieruitslag 

Speciaal voor jou heb ik alle informatie over luieruitslag op de billen van je baby verzameld. Lees over de reguliere oplossing. Hoe het eruit ziet , hoe je het kan herkennen, maar belangrijker nog, hoe je het kan oplossen. 


Hey, Heeft mijn baby last van luieruitslag? 

Luieruitslag kan een oorzaak zijn van het huilen van je baby.  Moet je eens voorstellen, je hebt de hele dag een luier aan en deze zit niet lekker. En je baby kan je dat alleen vertellen door te huilen. 


Maar hoe herken je luieruitslag? 

Luieruitslag bevindt zich op op de billen van je baby. Of eigenlijk, op de huid die bedekt is door de luier. Luieruitslag herkennen is niet heel moeilijk want je huid is rood en geïrriteerd. Het kan zelfs een beetje open liggen of bloeden. Best wel zielig.


De oorzaak van luieruitslag is het schuren van de luier op een huid die vochtig is van urine of poep. Dit is helaas niet altijd te voorkomen. Stop nee, je hoeft je niet direct een slechte moeder te voelen. Dat ik je geruststellen elke baby heeft zo op zijn tijd last van luieruitslag. Dit is onoverkomelijk. Het kan zijn dat je kindje een gevoelige huid heeft. Of dat tandjes tandjes doorkomen. Dan heeft je Kindje vaak dunne en zure ontlasting wat extra kan irriteren. 


Ja, wat kan ik aan luieruitslag doen?

Het advies je baby vaak een schone luier te geven. Hoe vaak moet je dat doen? Geadviseerd wordt door de huisarts is dat je 7 keer per dag schone luier geeft aan je baby. Je kunt jezelf aanhouden dat je bijvoorbeeld voor elke voeding eerst een schone luier geeft. 

Met het verschonen van je baby, weet je zeker dat hij goed wakker is, waardoor het goed kan drinken.


Maar belangrijkste is hoe kom je van daar uitslag af? 


Maak je kindje schoon met een warm washandje met alleen water. Dit in plaats van billendoekjes met parfum. Want die parfum kan heel pijnlijk zijn op de schrale huid. Je kan ook billendoekjes op waterbasis gebruiken Waterwipes bijvoorbeeld. De ontlasting die op je billen van de baby zit krijg je er soms lastig vanaf. Dan kan je het beste de billen insmeren met een beetje olie. Dan hoef je niet zo hard te wrijven.


Het advies is dat je de huid daarna insmeert met zinkzalf of zinkolie. Een hele bekende zinkzalf is Sudocreme, maar er is ook een zalf van Zwitsal en Neutral heeft ook een hele goede. Dat is zinkzalf zonder kleurstoffen of parfum. Talkpoeder wordt ook aangeraden bij rode billen. Het absorbeert vocht waardoor de babyhuid beter kan herstellen. Het nadeel van talkpoeder is dat je kleine baby dit kan inademen. Dit is uit recent onderzoek is gebleken dat dit schadelijk kan zijn voor de longfunctie. De talkpoeder is namelijk teruggevonden in longen van mensen die twee keer per dag talkpoeder gebruiken. Een alternatief voor talkpoeder is maizena dat verstuyft minder. Het absorbeert ook vocht en de huid van de baby lekker zacht 


Een goed idee is om de babybillen even goed te laten drogen aan de lucht. Dus  even de baby zonder luier neer te leggen. Dit kan je bijvoorbeeld doen op je aankleedkussen die dan in de box legt. Een het beste is heel even met die billen in de zon. 


Als je baby nou last blijft houden van rode pillen, dan is het te laten om even contact op te nemen met de huisarts, want Er kan ook je baby kan ook last hebben van een schimmelinfectie. Zeker als de huid heel rood is en het niet minder wordt na een dag of twee.


Ik wens jullie heel veel succes met het verschonen van alle luitjes. En hopelijk zijn de billen van jullie baby er snel opgeknapt.