0

Je winkelwagen is leeg

Baby, Babywoods en persoonlijke groei : Terugblik op 2019

december 28, 2019 5 Leestijd

 

Terugblik 2019 Baby, Babywoods

LUISTER : Apple podcast | Spotify |Sticher 

Wat een super bewogen jaar is dit geweest. Maar, hoe is het mogelijk dat er dat we nu alweer toe zijn aan een terugblik op dit jaar? Alsof je een keer met je ogen knippert, en hop het jaar is weer om. Ik denk dat dit èèn van mijn favoriete blogs is. Omdat dit jaar zo fantastisch mooi is geweest vol verrassingen dieptepunten en overwinningen.

Wat het allerbelangrijkste is, is dat ik dit jaar ook besloten ook besloten heb om mijn verhaal te delen om jullie te inspireren. Want “ sharing is caring” en de transformatie van moeder van een naar moeder van twee is er een om nooit meer te vergeten.


December 2018 voorbereiden voor de komst van de baby

Afijn, dit jaar heb ik genoten van een heerlijk kerstdiner met familie en geliefden.  Vorig jaar kerst was is 6 maanden zwanger en had ik koorts. Ook was ik benauwd en manlief vertrouwde het niet. Dus met kerstavond zat ik in mijn XXL kersttrui bij de eerste hulp. Wat achteraf helemaal niet nodig was, aangezien ik gewoon wat frisse lucht nodig had. waardoor ik alweer stukken beter kon ademen. Mijn allergie vierde hoogtij in mijn slaapkamer. Ik was niet toegekomen aan de hoog nodige schoonmaak. Want... In diezelfde kerstvakantie hebben Joost en ik een poging gedaan om de babykamer in te richten. We zaten dus volledig in verbouwing.  

"Als ik nu terugkijk naar dat moment had ik beter de babykamer in een nieuwe kamer kunnen maken"

Onze zoon Max verhuisde in januari naar een nieuwe kamer. Die verhuizing van onze zoon was achteraf gezien niet zo'n heel goed idee. De weken daarop heeft hij , lees wij allemaal, heel slecht geslapen. Als ik nu terugkijk naar dat moment had ik beter de babykamer in een nieuwe kamer kunnen maken en onze lieve Max op zijn eigen kamer laten slapen zonder al te veel veranderingen. Temeer omdat hij toch al veranderingen moest meemaken. Maar goed, hij slaapt op dit moment heerlijk in zijn eigen nieuwe bed.  En is hij dolblij met zijn nieuwe kamer. 


Zwangerschap was soms wel spannend

In januari dus 6 maanden zwanger en op dat moment was ik nog niet heel erg zeker van wanneer die kleine geboren zou worden. Onze baby was erg klein, vooral haar hoofdje. Hiervoor moest ik om de 3 weken voor een extra echo naar het ziekenhuis. Ook nog een goede griep eroverheen. Voelde me super schuldig ook. Maar gelukkig had onze kleine meid er weinig van en groeide gestaag op haar eigen lijn door. 

“ Ons aanmelden voor de hypnobirthing cursus is de beste keuze die wij samen gemaakt hebben” 

Begin 2019 wilde Joost en ik ons goed voorbereiden op de tweede bevalling en hebben we gekozen voor een hypnobirthing training. Terugkijkend op die op die training is dat de allerbeste keuze die we in 2019 gemaakt hebben. De hypnobirthing cursus heeft mij zoveel goeds gebracht. En mij als vrouw volledig in mijn kracht gezet.

“ Het verschil met de eerste bevalling is dat ik een plan had. Een plan met wat en hoe ik het ik graag wilde.” 


De geboorte van Fleur was op de uitgerekende datum en verliep naar wens. Precies zoals ik het had voorgesteld. Compleet het tegenovergestelde als mijn eerste bevalling. Hoe dat is gelukt? Het verschil met de eerste bevalling is dat ik een plan had. Een plan met wat en hoe ik het ik graag wilde.  Nu, de tweede bevalling een super mooie en bijna spirituele ervaring. Fleur is thuis geboren via een waterbevalling. Onze newborn Baby was heel klein maar volledig zen. Ze heeft super goed geslapen die in de kraamweek en heel weinig gebuild. Borstvoeding kwam goed op gang, maar Fleur en ik hadden wat problemen met aanhappen. Dit is gelukkig snel gezien en we zijn even langs het de kno-arts geweest om haar lip en tongriem iets losser te maken. Dit was een kleine ingreep, maar in kraamweek is toch wel vrij heftig. 


Als ik terugkijk op mijn kraamweek was deze toch echt wel lekker zen. Ik had mijn vrienden familie goed ingelicht over wat ik wel en niet wilde en ik had lekker de tijd voor mezelf om bij te komen en voor mijn baby te genieten.  Ook de rest van mijn gezin heeft de tijd geven om te wennen aan een nieuwe baby. Mijn man kreeg gelukkig wat extra tijd om zijn werk. Om zijn nieuwe gezin bij te staan. Dat was heel fijn. Het was april en supermooi weer. Heb je lekker net thuis gezeten en genoten en daarvan genoten? 


Met een baby in een camper touren door Frankrijk

In juni zijn we met zijn allen met de camper op vakantie geweest. Dat was heerlijk met de camper naar Frankrijk geweest. Getourd in de Loire en omgeving Bordeaux een intensieve vakantie. Goed genoten. 


Gezondheid in 2019 

Ben langzaam begonnen met mijn conditie op te bouwen. Echter lukt het niet zoals ik had gehoopt. Ik had last van mijn stuitje en de week erna werd dat zeker niet beter. Ik moest bekennen dat ik dat ik niet kon komen werken en de verantwoordelijkheid van Babywoods lag volledig op schouders van mijn man. Die gewoon een 40 urige werkweek heeft. Toen ik na een week of vier? Nou ja, 6  maanden erachter komen dat ik eigenlijk alleen maar bergafwaarts ging in plaats van dat ik beter werd ben ik terug naar mijn huisarts en gevraagd wat volgende opties waren. Ik ben toen naar revalidatiearts toe gegaan in het ziekenhuis in Alkmaar.Deze heeft mij super goed begeleid in in het proces waarbij ik langs de pijnpoli ben geweest. Wat inhoud dat ik op het moment weer heel goed kan zitten. 


De ontwikkelingen van Babywoods

In oktober heb ik met Babywoods op het “ In de wolken festival” gestaan. We hadden twee verschonings Units en waar alle baby's van het festival verschoond werden. Heb weer zoveel inspiratie opgedaan. Zoveel leuke mensen gesproken en ontmoet . Dit heeft me nog meer kracht gegeven om verder te gaan met Babywoods. 

Missie geslaagd

De Missie van 2019 om nog meer kindjes een toffe plek te geven om verschoond te worden. Niet alleen met zijn thuis, maar ook van Nederland. Is gehaald. maar in 202 kan dat natuurlijk nog beter. Zeker omdat ik denk dat er nog wat verbeterd kan worden op gebied van plekken waar je je kindje kan verschonen. Als je dat bent aan het winkelen is het naar mijn idee toch vrij beperkt waar je naartoe kan met je kinderen om even wat te drinken en even je baby van een schone luier te voorzien. 


Ik hoop dat je mijn blog leuk vond. Bedankt dat je mijn review van mijn leven in 2019 wilde lezen. Nog eens bedankt dat je deel wilt zijn van mijn leven en van mijn verhaal. Ik ben klaar voor een nieuwjaar voor 2020 mijn vraag is of jij dat ook bent. 


Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief dan stuur ik je gratis mijn geboorteplan toe die ik heb gebruikt om mijn hulpverleners tijdens de geboorte goed informeren over dingen die je heel graag zou willen doen bij de geboorte van je kindje.

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer