Babywoods, de wandcommode specialist van nederland!

0

Je winkelwagen is leeg

Voorspelling van de Covid-19 Babyboom

november 02, 2020 2 Leestijd

Voorspelling van de coronavirus  Babyboom

Hebben we hier nu te maken met vrolijke naweeën?

In mijn omgeving is het wel duidelijk. Veel koppels hebben op dit moment een baby die gemaakt is in de lock-down van de eerste Corona golf in Maart dit jaar. Die zwangere dames zijn veelal uitgerekend in december 2020 tot en met begin 2021. Zwangerschapscursussen zitten vol en de verloskundige hier in het dorp draait overuren.

Wat zeggen de cijfers
Maar klopt dit wel? Hier een aantal zaken op een rijtje. In Nederland worden er gemiddeld genomen ongeveer 160 tot 210 duizend baby’s verwacht per jaar volgens de cijfers van het CBS.  Uitzondering was de naoorlogse babyboom. In 1946 werd een absoluut geboorterecord gevestigd met 284 duizend geborenen.
Als we naar de cijfers van dit jaar kijken tot en met oktober zitten we al op 169.680 kinderen in 2020 . Dan hebben we nog 2 maanden te gaan met een gemiddelde van 15.000 kinderen per maand. Wat al hoger is dan het maandelijkse gemiddelde van vorig jaar. Komen daar nog eens 30.000 kinderen bij zitten we op 190.000 kinderen in 2020 in verhouding tot de 169.680 van 2019. Dat is toch een behoorlijk aantal meer dan afgelopen jaar, en dan hebben we nog geen rekening gehouden met de tweede golf die er nog mogelijk aankomt.

Meer tijd voor elkaar
Waardoor dat komt is met name omdat koppels voor een langere periode dichter bij elkaar zijn geweest dan ooit. Jij en je partner zitten in zelf-isolatie. Er is volledige focus op elkaar, en de rest van de wereld stond even op een lager pitje. Je hebt dus als koppel echt even meer tijd voor elkaar, en om samen even tussen de lakens te duiken.

Minder stress
Bewezen is dat je een grotere kans heb om zwanger te raken als je minder gestrest bent. Omdat je samen minder de deur uit hoeft, heb je meer tijd om te ontspannen. Deze ontspanning komt je vruchtbaarheid te goede.

Of juist meer stress? 
Een andere beredenering is dat in tijden van stress je meer geneigd bent genegenheid en veiligheid bijenkaar te zoeken. En dit uit zicht dan in meer seks bijkoppels. De corona periode kan meer stress met zich mee brengen, en dus is het waarschijnlijk dat men vaker met elkaar deklakens deelt dan anders.

Meer tijd om aan je relatie te werken
Omdat je meer tijd samen door brengt heb je ook meer tijd om elkaar aandacht te geven. Een goed gesprek aan te gaan of samen plannen te maken voor de toekost. Dit is ook een rede waardoor koppels die keuze samen eerder gemaakt hebben in de lock-down periode.

Meer tijd voor intimiteit
De reistijd die je dagelijks nodig had om naar je werk te gaan, win je als het ware in deze periode. Maar ook de tijd diepe kwijt bent aan het onderhouden van sociale contacten. Hierdoor kunnen we ook meer tijd stoppen in onze intimiteit binnen de relatie.
Zo grappig dat deze nieuwe generatie al als Generatie Coronials aangeduid wordt. Persoonlijk spreekt de term Generatie Covid-19 mij meer aan. Ik ben in ieder geval erg benieuwd of de voorspelling klopt. En natuurlijk wat volgend jaar ons gaat brengen.