0

Je winkelwagen is leeg

10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

10 beste tips voor het kiezen van een commode

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode 


Wat leuk dat je je babykamer gaat inrichten. Je bent waarschijnlijk super blij met je zwangerschap. Hoe mooi is het dat er een kindje in je buik groeit waar je straks voor mag zorgen. toch brengt het ook de nodige zorgen met zich mee. Je staat voor de klus om een babykamer in te richten. Waar moet je allemaal aan denken. als aanstaande ouder ga je door dat proces wat leuk is maar ook wat onzekerheid met zich mee kan brengen. Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer. Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 


1 Hoe lang gebruik je een commode

De commode gebruik je vanzelfsprekend direct bij de geboorte van je kindje. Of voor grootouders, vanaf het moment dat je op de baby mag oppassen. Je verkleed je kindje op de commode en verschoont de luier, Ook na het badderen en douchen droog je je kindje af. maar je zult ook de nodige luiers verschonen op de commode. Het meubel zal intensief gebruikt worden. Op een gegeven moment kan je je kindje aankleden als  hij kan staan en lopen. Maar voor het verwisselen van de luiers zal je de commode nog lang nodig hebben. tot het moment dat je kindje zindelijk is. Dat is in de leeftijd tussen de 3 a 4 jaar. Met 4 jaar gaan ze naar de basisschool en moet je kindje zelfstandig naar het toilet kunnen gaan. Rond de 3 jaar zal je kindje ook een ander bed gaan gebruiken en ben je toe aan een peuterkamer en wordt de commode overbodig. 

2 Welke hoogte moet ik kiezen voor een ergonomische commode

Omdat je je kindje in de avond en de ochtend het vaakst aankleed zal je merken dat je bij het gebruik van de commode niet op je hakken of schoenen loopt maar op je blote voeten sokken of sloffen. Het beste voor je rus is dat als je voor de commode staat je je kindje kan aankleden met je armen in een hoek van 90 graden. Dit is voor iedereen anders omdat iedereen zijn eigen lente heeft. 


Je kunt commodes kopen in verschillende hoogtes variërend van 85 en 105 cm hoog. 

Wellicht wat lastig om te meten met je groeiende buik. Om de juiste hoogte commode te kiezen heb ik een gemakkelijke tip. Pak een bolletje touw en rol hem uit tot de grond, ga met je voet op het puntje staan. Knip het touwtje af in je hand als je met je arm een hoek van 90 graden hebt gevormd. Nu kan je het touwtje rustig opmeten met een centimeter. Nu heb je je ideale werkhoogte bepaald, haal daar 5 cm vanaf, voor de hoogte van het aankleedkussen, en je hebt de ideale hoogte voor de commode zelf bepaald. 


3 Welke aspecten van veiligheid moet ik mee nemen

Veiligheid is een van de belangrijkste elemente ni nje babykamer. als kersverse ouder wil je natuurlijk dat je hierin de juiste keuzes maakt. Ook bij het kiezen van een commode. Je wil de meest voorkomende gevaren vermijden. Je wilt een veilige leefomgeving voor je kindje creëren. De meest voorkomende ongevallen bij een commode is dat je zelf van de commode wegloopt. Zorg dus dat je nooit bij je kindje vandaan loopt las hij of zijn op de commode ligt. Daarbij is het handig als je de benodigde kleding en verschoon spullen binnen handbereik hebt. een goed tip kan zijn om de kleding alvast klaar te leggen voor je kindje bij het aankleden voordat je hem of haar op de commode legt. hang bijvoorbeeld altijd een mooi pakje klaar. Dat is ook zo handig voor je partner of oppas die niet altijd op de hoogte is van het weer en de kledingmaat van je kindje. Of dat je kindje meeneemt als je even snel wat wilt pakken.

5 Hoe richt ik een commode handig in

Op de commode hoort een fijn aankleedkussen. er zijn er heel wat in omloop en lees ook mijn blog met tips voor het kiezen van een goed aankleedkussenhier

Dan is het handig om een plankje boven de commode te hebben waar je wat kleding aan kan ophangen. Zodat je die altijd in handbereik hebt. Dat scheelt weer wat zoeken in de kleding la of kast. 


Voor het verschonen van je kindje heb je verschillende spulletjes nodig. De basis is luiers billendoekjes en billencreme. Eventueel kan je kiezen voor luierzakjes, zodat je ze geurloos kan weggooien. Dan voor de verzorging van je baby heb je body creme en bodyolie. Maar ook een kam voor de haartjes en een nagelschaartje is wel handig om in de buurt te hebben. Naast de commode is het fijn om een goede luieremmer te hebben. Zodat je de luier rommel direct kan opruimen. 

4 Waar zet ik de commode in mijn babykamer

De beste plek  van je commode hangt af van de inrichting en ruimte van je babykamer. Je zult merken dat je je kindje vaak uit bed tilt en op de commode legt. En dat je je kindje eerst op de commode legt en dan in het bedje. Kies dus voor een centrale plek in de babykamer waar je gemakkelijk naartoe en vandaan kan lopen. 

Denk ook aan goed licht zodat je je kindje goed kan zien bij het aan en uitkleden. Dit kan handig zijn bij het herkennen van luieruitslag of bepaalde kinderziektes of teken

6 Welke kleur kies ik voor mijn commode

Welke kleur commode kies je. Voor je kindje is het belangrijk dat er in de kamer niet teveel prikkels zijn. Kies daarom het liefste voor lichte, rustigekleuren. Maak het niet te druk. Je hebt verschillende kleuren commodes. Er zijn houtkleurige, witte, grijze en zelfs zwarte commodes. Je kunt kiezen voor een babykamer set waarbij alles op elkaar aansluit. Wil je een unieke babykamer dan kun je zelf wat meubels bij elkaar uitzoeken. Ook kiezen mensen er vaak voor om een blank meubel te kopen en deze in de kleur van je babykamer schilderen. 

7 Welke type commodes zijn er 

Er zijn op de markt verschillende type commodes te vinden. 

Je kunt  kiezen voor een staande of hangende commode. Een hangende commode  wordt vaak een wandcommode genoemd en heeft als voordeel dat je ruimte bespaard. Ideaal voor de wat kleinere babykamer. Daarnaast is dit ook een goede keuze voor de lange termijn. Je kunt de wandcommode na de luiertijd van 3 jaar gebruiken in de peuterkamer of woonkamer als bureau. Een staande commode heb je met en zonder lades. De lades zijn handig voor het opbergen van kleding en luiers. 


Eerst is het handig om te weten of je liever horizontaal of verticaal verschoont. In ditartikelkun je uitgebreid de voor en nadelen van de twee manieren van verschonen vinden. 


8 Wat kost een gemiddelde commode? 

De uitgaven voor een commode variëren nogal. Bedenk dat je de commode kan gebruiken voor meerdere kindjes als je dit misschien van plan bent. Dus als je twee kindjes wilt dan gebruik je de commode ongeveer 6 jaar. 

Kies je voor een wandcommode die je ook als bureau gaat gebruiken dan kan je het wandmeubel levenslang blijven gebruiken. eerst als commode, als kinderbureau en later als studieplek voor je puber in zijn studentenkamer. 

de kosten van een commode bij dePrenatal zijn tussen de 250 en 525 euro. De kosten van een commode bijikea zijn te koop vanaf 24,95 , dan heb je wel echt een kaal meubel. De prijzen bijBabypark variëren tussen de 165 - 540 euro.Petite Amelie biedt commodes aan vanaf 169,95 tot 340 euro. De wandcommodes van babywoods variëren tussen de 179,95 en de 300 euro. Debabykraam heeft soortgelijke prijzen van 169,95 tot 500 euro. 

9 Welke merken commodes zijn er

Er zijn een heleboel babykamer merken die je in de verschillende babywinkels kunt kopen.  Bijvoorbeeld bij prenatal de kamer Anouk, Loire of Mirko. Maar ook Bopita is een erg bekend merk. De Myllra is niu bij Ikea, alhoewel ik de overstek onhandig vindt. Voor je kastje moet je onder je commodeplank duiken. Niet echt ergonomisch en handig net na je bevalling. 

10 Tips om geld te besparen bij het kopen van een commode

Als je een commode aanschaft bedenk dan goed dat je deze maar een beperkte periode gebruikt. Dat hij dan een beetje overbodig wordt. Handiger is om je geld te investeren in een goede kledingkast waar je op de lange termijn ook je kinderkleding in kwijt kunt. Of als het even kan, koop dat een commode die multifunctioneel is . De wandcommode kan je bijvoorbeeld heel goed als bureau gebruiken op een later moment in de kindertijd. Dat is super handig. Kies liever voor echt houten meubelen, die kan je nog een keer opschuren en opnieuw in de kleur van de kamer schilderen. De meeste meubels zijn tegenwoordig van gelamineerd hout, wat snel kapot gaat, en je niet gemakkelijk even kunt overschilderen of renoveren.

Je kunt natuurlijk ook gewoon je babykamer als hij niet meer gebruikt wordt opmarktplaats kopen. Op marktplaats staan trouwens ook een hele hoop tweedehands babykamer meubels te koop.

 

Voordelen van Babywoods

Babywoods.nl_send

14 dagen levertijd

Babywoods.nl_service

Persoonlijk

Babywoods.nl_return

30 dagen retour

Babywoods.nl_sustaineble

Maatschappelijk geproduceerd

Duurzame keuze