Babywoods, de wandcommode specialist van nederland!

0

Je winkelwagen is leeg

Aan welke muur hang ik een wandcommode op?

november 26, 2021 3 Leestijd

Je hebt een goede keus gemaakt en voor een wandcommode oplossing gekozen. Deze kan je hangen in de babykamer, badkamer, toilet of behandelruimte. Dan op naar de volgende stap. Het kiezen van een geschikte muur.

Aan welke muur hang ik een wandcommode op

Kies een muur waar je de commode aan wilt bevestigen. Ga hierbij op zoek naar een stevige muur. Bijvoorbeeld een draagmuur. Een gipswand is niet geschikt om stevig een wandcommode aan te monteren. De bijgeleverde pluggen zijn hier ook niet geschikt voor. Voor een gipsmuur heb je speciale gipsmuur pluggen nodig. Die worden niet standaard bij de commode geleverd.

7 tips om een stevige draagmuur te herkennen:

Hoe weet je nu welke muur in huis een draagmuur is? De draagmuur is een onmisbaar element in je woning, want zoals de naam al doet vermoeden hebben deze wanden een dragende functie. Hieronder heb. ik voor je opgesomd hoe je kunt uitzoeken welke muren in jou huis draagmuren zijn. 

Tip mummer 1: Op welke plek bevind de muur zich in je woning?

Over het algemeen mag je er vanuit gaan dat een draagmuur een ander belangrijk element in je woning ondersteunt. Waar je dan aan zou moeten denken? Neem bijvoorbeeld de trap en de draagvloeren van een eventuele bovenliggende verdieping. Negen van de tien keer zijn gevels en buitenmuren ook dragende wanden. Bekijk bijvoorbeeld ook of er delen aan het huis zijn gebouwd. Een voormalige buitenmuur kan dus een binnenmuur zijn geworden, waardoor hij nog steeds de constructie van het huis ondersteunt. 

Tip mummer 2: Bekijk van welk materiaal de muur is gemaakt.

Draagmuren zijn soms ook te herkennen aan specifieke kenmerken. Zo bestaat een draagmuur altijd uit sterke materialen. De betreffende muur moet namelijk voldoende kracht bezitten om een dragende functie uit te oefenen. Hierbij kun je denken aan kalksteen of een muur van bakstenen. 

Tip mummer 3: Zijn in jouw woning de originele balken zichtbaar?

Kijk eens goed, en waar, deze lopen. Draagbalken dragen over het algemeen een groot gedeelte van het gewicht. De muur waarop of waartegen een balk ligt, heeft een dragende functie.

Tip mummer 4: Loopt de muur door naar de volgende verdieping?

Als je een huis hebt met meerdere verdiepingen en jouw muur zit van beneden naar boven op dezelfde plek dan heb je te maken met een draagmuur. Een manier om een draagmuur te kunnen herkennen, is wanneer hij doorloopt naar de volgende verdieping. 

Tip mummer 5: Bekijk de bouwtekening. an je huis

Nog steeds geen benul? Raadpleeg dan bouwtekeningen van je huis. Als je deze niet voorhanden hebt, kun je deze meestal op kunt vragen bij de gemeente. Of vraag het een specialist. 

Tip mummer 6:  Bekijk hoe dik de muur is.

Een goede manier om vast te stellen dat een muur in ieder geval draagmuur is, is om te kijken hoe dik de wand is. Als je bijvoorbeeld in een stenen huis woont bestaat de volgende vuistregel:

“ Is je muur dunner dan 10 centimeter dik dan is het waarschijnlijk geen draagmuur. Is je muur dikker dan 10 centimeter dan is het meestal wél een dragende muur.”

Tip mummer 7: Hoe klinkt je muur als je erop klopt? 

Je kunt op een muur kloppen en luisteren naar het geluid. Hierdoor kun je horen of de muur een draagmuur is of niet. Voor mensen die niet veel ervaring hebben in de bouw lijkt het soms moeilijk te horen of een muur een draagmuur is of niet. De truc is dan om naar het verschil te luisteren tussen een muur die overduidelijk geen draagmuur is en een muur die misschien wel een draagmuur is.

Het verschil zit namelijk in de holheid van het geluid. Een niet dragende muur klinkt vaak hol, omdat er lucht tussen de wanden zit. Terwijl een draagmuur vaak massief klinkt.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips om een goede muur te kiezen voor het ophangen van de wandcommode. Ik wens je veel plezier met het inrichten van je babykamer. 

Wil je weten hoe je de wandcommode ergonomisch op kunt hangen? 

Ben je lag of juist kort? Heb je last van je rug, of wil je je rug ontlasten. Lees alle tips om de wandcommode op de juiste hoogte op te hangen.  lees dan deze blog

Wil je de handleiding lezen voor het ophangen van de wandcommode 

Heb je de commode al aangeschaft en wil je meer lezen over hoe je de wandcommode op hangt. Welk gereedschap je hebt,  lees dan deze blog

Wil je geïnspireerd worden door wat onze klanten vertellen 

Lees wat Onze klanten vertellen over de wandcommode in deze review. Er zit ook een vlog bij waarin Miss Brown zelf verteld. bekijk de video in deze blog

 

 

Ontvang product specificaties in je inbox