0

Je winkelwagen is leeg

Tips om een duurzame kinderkamer te creëren

oktober 04, 2019 3 Leestijd

De 5 beste duurzame kinderkamer tips

Het verwelkomen van een nieuwe baby in je huis is een spannende aangelegenheid. Maar voordat je begint met het inrichten van de kinderkamer, lees dan eerst onze eco-gids voor een milieu vriendelijke babykamer.

Een van de leukste onderdelen van het krijgen van een baby is het inrichten van de babykamer. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om na te denken over wat je wilt.

En dan bedoelen we niet alleen het type inrichting, beddengoed of speelgoed - hoewel dit belangrijk is. Wij vinden het belangrijker om na te denken over waar deze producten van gemaakt zijn en of ze veilig zijn voor de omgeving van je kersverse baby.

Het is dus goed om te weten dat, zeker in deze tijd en met een beetje hulp, het heel makkelijk is om een milieuvriendelijke ruimte voor je baby te creëren.

De duurzame kinderkamerstyliste heeft al talloze groene kinderkamers ontworpen met een verscheidenheid aan esthetiek, maar om u op weg te helpen zijn er 5 belangrijke gebieden waar je je eerst op kan concentreren:

Slaaptijd

Er zijn twee componenten om te overwegen - een alternatief voor een wieg of wieg en beddengoed. Zoek naar meubilair en matrassen met een Greenguard-certificering (producten die zijn getest op meer dan 10.000 VOS en gecertificeerd met een lage emissie voor een gezonde binnenluchtkwaliteit). Dit zorgt ervoor dat de materialen veiliger zijn voor je baby. Wij houden van de super comfortabele en ademende Pebble matras van Nook. Zuigelingen kunnen ook beginnen in een kwaliteitsbassin zoals de Moba Moses Basket, die een volledige luchtventilatie mogelijk maakt en hypoallergene eigenschappen heeft. Ook het vinden van eco-bedden is tegenwoordig veel gemakkelijker - biologisch, onbehandeld katoen is het beste - dit geldt ook voor hydrofyldoeken en we zijn dol op Halo voor hun Organic Sleep Sack Swaddles en Wearable dekens.

Etenstijd

Als u besluit om je pasgeborene te voeden met een flesje, is het kiezen van babyveilige flessen een belangrijke prioriteit. Vermijd plastic gemaakt van BPA en PVC (gelukkig bevatten de meeste voedingsproducten deze niet meer) en overweeg het gebruik van glazen flessen zoals die van Natursutten. Vergeet niet om uw fopspenen ook nog eens milieuvriendelijk te gebruiken, want Bibs fopspeen is onze nummer 1 keuze.

Luiertijd

De wandcommode van Babywoods is geheel natuurlijk en duurzaam ontworpen.  Dit is dus een goed keuze. Wat we op de commode leggen en waar we ze mee afvegen, mag ook niet over het hoofd gezien worden. Wasbare luiers zijn een groene keuze, maar we weten dat dit niet altijd voor alle gezinnen werkt. Zorg er op zijn minst voor dat je luiers hebt die chloorvrij zijn en doekjes die geur- en chemicaliënvrij zijn.

Als je ervoor kiest om luierbalsem te gebruiken, koop er dan een die gecertificeerde biologische ingrediënten bevat en vrij is van kunstmatige geuren, parabenen en ftalaten. Denk hierbij aan Dr Hauschka Cosmetica. Vergeet echter niet om altijd een nieuw huidverzorgingsproduct te testen op een klein stukje van de huid van je baby. Bijvoorbeeld aan de binnenkant van de pols. Om er zeker van te zijn dat hij geen allergieën of gevoeligheden heeft.

Baddertijd

Er is een hele lijst van ingrediënten die we niet willen in de huidverzorging van onze baby's en daarom hebben we besloten om het simpel te houden.  Vermijd producten die een enorme lijst van ingrediënten hebben met afkortingen zoals 'SLS' of 'SLES'.  We kunnen ook niet leven zonder kokosolie, kokosolie, kokosolie, kokosolie als een allround natuurlijke babylotion.

Speelduur

Baby's zijn van nature nieuwsgierig, dus ze doen veel onderzoek met hun handjes en mondjes. Dit gezegd zijnde, zou al hun speelgoed vrij moeten zijn van giftige stoffen, biologisch schadelijke chemicaliën en kleurstoffen. Zoek naar speelgoed dat ook vrij is van BPA, ftalaten, lood en pvc. Onze topplukken voor het eerste speelgoed van baby's zijn onder andere onze rammelaars.

Decoratie

Verlichting: Kies voor energiezuinige verlichting zoals LEDs of CFL's. Goodnight Light heeft een speelse reeks lampen die geen warmte afgeven en heeft een LED-levensduur van 50.000 uur.

Vloeren: Probeer bij het kiezen van een vloerbedekking voor de kamer van je baby of peuter te vermijden dat er kamerbreed tapijt wordt gelegd, omdat dit vaak dampen en huisstofmijten en allergenen kan afgeven. Kies indien mogelijk voor een vloerbedekking van duurzame materialen zoals bamboe of kurk.  Als je van plan bent om een nieuwe houten vloer te leggen, zorg er dan voor dat je de kamer van je baby goed verlucht en 'gasvrij' maakt voordat hij of zij er intrekt.

Muren: Als je de wanden van de kinderkamer gaat schilderen, doe dan onderzoek naar milieuvriendelijke verfopties. Vergeet niet dat blootstelling aan zeer giftige verfdampen kan leiden tot allerlei problemen zoals cognitieve, gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Ultra-lage VOS- of nul VOS-verf zijn de beste opties voor veiligere muren. En ook hier geldt dat je altijd ruimschoots de tijd moet nemen om de ruimte te ventileren, ruim voordat je de ruimte lucht.

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer