0

Je winkelwagen is leeg

Van babykamer naar kinderkamer 

juni 30, 2022 4 Leestijd

Hoe klein je baby ook is als hij of zij begint, ze groeien snel en voor je het weet is hij of zij toe aan een eigen kinderkamer!

 

Het veranderen van een babykamer naar een kinderkamer of peuterkamer kan leuk maar ook uitdagend zijn. Je wilt een ruimte creëren die zowel leuk als functioneel is voor uw kleintje, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Hier zijn tips om de overgang soepel te laten verlopen. Hier mijn persoonlijke verhaal over hoe ik dat deed, en ideeën en tips voor de kinderkamer. 

Wanneer is je peuter toe aan een nieuwe kinderkamer met peuterbed?

Dit kan heel persoonlijk zijn en er zijn veel verschillende redenen waarom je deze overgang wilt maken. De belangrijkste reden is het veiligheidsoverweging. Als ze over de spijlen van hun ledikant beginnen te klimmen, wordt het slapen in een  peuterbed gevaarlijk. Een andere reden is bijvoorbeeld dat je je commode niet meer gebruikt. Of het ledikant schuift door naar een jonger  broertje of zusje , waardoor de oudste naar een peuterbed gaat. Een andere mogelijkheid is dat je kind het ledikant van 120x60 gewoon ontgroeid.Hij of zij past nog wel in het babybedje, maar eigenlijk is dit niet echt comfortabel meer. Voor mij persoonlijk was ik zwanger van mijn tweede kindje en wilde ik de babykamer gaan inrichten. Hierdoor schoven de meubels op, en was mijn oudste zoon toe aan een peuterkamer. 

Op welke leeftijd gaat je peuter van een babykamer naar een kinderkamer? 


Veel ouders veranderen de babykamer in een peuterbed als hun zoon of dochter twee tot 3,5 jaar oud is. Onze zoon was 2,5 jaar, maar laas ik niet een tweede kindje op komst had, had ik nog even gewacht tot hij echt zindelijk was. Het belangrijkste is dat je denkt dat je kindje eraan toe is. Rond deze leeftijd ontwikkelen ze ook andere interesses! Het bedje dat er stond was vroeger heel schattig, maar nu is je kindje toe aan een kamer waar je ook kunt spelen.Het is tijd om die schattige babykamer om te toveren tot een leukekinderkamer peuter.


Wel of geen commode op je peuterkamer 

Is je kind zindelijk? Dan hoef je geen commode meer op de kinderkamer neer te zetten. Is je kind nog niet zindelijk? Dan is het handig om dit wel nog te hebben. Vooral als je zwanger bent van je tweede kindje, is het fijn voor je rug om nog wel een commode te gebruiken. 

Van commode tot  kinderbureau

Heb je de commode nodig voor je peuter? Dan is dit de beste ikea hack voor een kinderkamer. Kies voor een wandcommode van Babywoods. Gebruik hem eerst als commode, en hang hem op heuphoogte. Is je peuter zindelijk? Hang hem dan wat lager aan de muur en zet er een krukje bij. Je tovert de commode in een handomdraai om tot een kinderbureau. Een perfect meubel voor een peuterkamer, voor een kindje wat nog niet zindelijk is. 

Wandcommode tot kinderbureau

Is je peuter al zindelijk, kies dan voor de TIny Desk Original . Dit handige kinderbureau is opklapbaar. Wordt het bureau even wat minder gebruikt, of wil je alles lekker even opgeruimd hebben? Of heb je de ruimte nodig voor ander speelgoed. Dan klap je hem gewoon weer op. Een bureautje op de kinderkamer stimuleert het kind om zelfstandig iets te gaan doen. Je peuter kan dan zelf aan zijn eigen bureautje knutselen of iets van Lego bouwen. Bekijk ook de leuke peuterkruk eens van Tiny Desk. 


Wel  peuterbed kies ik voor mijn peuter? 

In de kinderkamer, zal je overstappen van ledikant naar een peuterbed. Je hebt peuterbedden in verschillende maten.

" Een peuterbed is wat anders dan een juniorbed. " 

 

van babykamer naar peuterbed

Een peuterbed is 70x140 (soms 150). Dit bed is geschikt tot een leeftijd van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van de lengte van uw kind. Een junior bed is geschikt vanaf 2 jaar met de afmeting  80x160. Een juniorbed is duurzaam. Een juniorbed is, afhankelijk van de lengte van je kind, geschikt tot een jaar of 8. Ik heb zelf de duurzame keuze gemaakt voor een juniorbed, omdat deze langer mee gaat. 

Dit superleuke slaaphuisje is erg leuk in een nieuwe kamer, en ook laag bij de grond. Dus je kindje kan er niet uitvallen.


Welke kledingkast kies ik voor mijn peuterkamer? 

Voor het kiezen van een kledingkast kan ik je de volgende tips mee geven. Nummer 1 de beschikbare ruimte, ga de hoogte in. Maak zoveel mogelijk gebruik van de beschikbare ruimte. Nummer twee, ga voor een tijdloze kast, zodat de kast in elke toekomstige stijl van de kamer mee kan gaan. Nummer drie,  de binnenkant van de kast. Heb jij het idee dat je kindje alles netjes op een hanger terug hangt ? Kies dan voor hangruimte. Kies anders voor lades of planken. Nummer vier  ga je voor lades of deuren? Lades kan je netjes in ruimten. Deuren nemen veel ruimte in beslag. Maar neem je schuifdeuren dan heb je dat nadeel opgelost. 


Een kledingkast is een meubel wat je dagelijks gebruikt. Ik heb dan ook gekozen voor een kwalitatief hoogwaardig meubel. Denk eraan dat je kind zichzelf op den duur zelf wilt aankleden. Dan moet hij ook de kast zelf open en dicht kunnen doen. Een kinderkast voor je peuter moet ruim zijn zodat alle kleertjes en spulletjes van je kleine er netjes in kunnen worden opgeborgen. 


Je zit waarschijnlijk in het proces van de overgang van babykamer naar peuterkamer. Hopelijk heb ik al je vragen kunnen beantwoorden. Over waarom je dit zou moeten doen. Of op welke leeftijd de meeste ouders dat doen. Er kan zoveel veranderen in korte tijd. Je moet als ouder soms heel snel schakelen. Zeker als de veiligheid van je kindje in het geding komt.  Daarnaast heb je zoveel keuzes om te maken, en waar doe je nu goed aan als ouder? Hopelijk heb ik je een stapje op weg kunnen helpen met het maken van de juiste keuzen voor het kiezen van meubels om je kinderkamer leuk en duurzaam aan te schaffen.  


Heb je interesse in een commode en knutseltafel in 1 of alleen de knutseltafel? Bekijk dan onze collectie ruimtebesparende wandmeubels. 

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer