Babywoods, the wall commode specialist in the Netherlands!

0

Your Cart is Empty

Zo bepaal je de juiste hoogte van de commode

July 02, 2022 2 min read

ergonomisch ophangen

Wat is de hoogte van een commode? 

De gemiddelde werkhoogte van een standaard commode is tussen de 90 en 105 cm. Met het bepalen van de hoogte van een wandcommode kun je zelf de hoogte bepalen. 

Zo hang je de wandcommode ergonomisch op

De wandcommode wordt geadviseerd door bekkenbodem fysiotherapeuten. Dit omdat het een ergonomisch wandmeubel is. Je kunt hem precies op de voor jou perfecte hoogte ophangen.


" Zeker na de bevalling is het heel belangrijk om goed op je houding te letten"


Zorg voor een gezonde werkhouding, ook als je op je sokken staat en net uit je bed komt. Een ergonomische wandcommode houdt rekening met de individuele behoeften van de verzorger. Dit is optimaal voor een gezonde werk en leefomgeving. Zeker in de periode na je bevalling of misschien tijdens je tweede zwangerschap met nog een kindje in de luiers, is het heel erg belangrijk dat je op je eigen lichaam let en goed voor jezelf zorgt.

Als je de wandcommode op de juiste manier ophangt, is dat fijn voor je lichaam. En natuurlijk goed voor je rug.  Je belast je lichaam hierdoor minimaal. Lees hoe je de wandcommode is een aantal stappen op de juiste hoogte op kan hangen. 

hoogte commode


Ergonomisch gebruik

Om een optimaal gebruik van de verschoontafel te garanderen is het belangrijk deze gebruiksadviezen goed door te nemen. In verband met voldoende sta- en bewegingsruimte is de wandcommode in principe bestemd voor rechtshandige en linkshandige verzorgers (m/v).

Basisregels:

  • Klap de wandcommode uit
  • Leg alle spullen die u bij het verschonen nodig heeft binnen handbereik
  • Aankleedkusssen dicht tegen de achterkant (bij dwars verschonen)

 

Horizontaal verschonen

  • Laat het kind altijd zo dicht mogelijk bij de rand liggen zodat u niet overstrekt hoeft te werken. De verzorger (m/v) staat met de voeten breed en met de benen naast elkaar of in een looppositie. In de looppositie kan de verzorger (m/v) optimaal haar/ zijn benen gebruiken en is gewichtsverplaatsing mogelijk van het voorste naar het achterste been

Hoogte instelling

  • Zorg dat iedere verzorger (m/v), de tijd neemt om de juiste hoogte-instelling te bepalen en evt. te markeren. Bepaal de hoogte door met ontspannen schouders te gaan staan en alleen de onderarm op te tillen. De bovenkant van het aankleedkussen, daar waar het kind op ligt, mag op 5 tot 10 cm onder ellebooghoogte worden ingesteld. 
hoogte commode