Wegens drukte kan de verzendtijd van uw bestelling langer duren.

0

Je winkelwagen is leeg

Navelveter of navelklem wat maakt het verschil?

augustus 10, 2020 2 Leestijd

 

Veel vrouwen in weten niet dat ze bij de geboorte van hun kindje een keuze hebben voor het type materiaal wat ze voor het afklemmen van de navelstreng gebruiken. 

Standaard wordt er een navelklem tevoorschijn getoverd. Dit zit in je kraampakket watje door je zorgverzekering krijgt opgestuurd. Dit is een 6 cm grote klem die ook wel voor het dichtmaken van boterhamzakken wordt gebruikt. 

Een zacht en duurzaam alternatief is om de navelstreng af te knopen met de navelveter. De navelveter knoop je met twee chirurgen knopen om de navelstreng heen. Ik noem dit voor het gemak de navelstrik. De navelveter zit net zo goed vast als een navelklem, want deze knoop wordt ook in operaties gebruikt. 

Voordat je de navelstreng afsluit is het is erg belangrijk dat de navelstreng goed kan uitkloppen, zodat het natuurlijk afsluitmechanisme (gelei van Wharton) van binnenuit z’n werk kan doen en meehelpt om de navelstreng af te sluiten.

Knoop de navelveter wat verder van de buik van de baby af, zodat er ruimte blijft voor het natuurlijke afsluitmechanisme.

Moet je de navelveter zelf knopen?

Je verloskundige kent de chirurgen knoop en kan voor jou de navelveter knopen. Bespreek dit vooraf wel met je verloskundige. Dan weet ze wat je wensen zijn. Ook in het ziekenhuis kent men de chirurgen knoop, dus daar kan elke verloskundige dat ook voor je doen. 

Je kunt er ook voor kiezen je man dit te laten doen. Persoonlijk vond mijn man dit een mooi en bijzonder moment om te doen. Het vastknopen van de navelveter. 

Hoe knoop je de navelveter? 

Als eerste is het altijd belangrijk dat je de navelstreng zo lang mogelijk laat uitkloppen. Hoe langer, hoe fijner de start voor je kindje.

Wat ga je doen? Je maakt 2 chirurgische knopen om de navelsteng af te sluiten.

Knoop 1 :

  1. Leg de navelveter om de navelstreng heen
  2. Je haalt de uiteinden van de veter 2 keer door elkaar in plaats van 1 keer zoals bij een begin van je schoenveter ofwel platte knoop. Hierdoor is de knoop geborgd en kan deze niet schuiven.
  3. Trek de knoop met beleid strak aan.
  4. Maak bovenop de chirurgische knoop nog een platte eenvoudige knoop om hem te fixeren. Trek de knoop met beleid aan.

Knoop 2 :

  • Haal de veter-uiteinden naar de onderkant van de navelstreng
  • Maak hier een chirurgische knoop met de platte knoop erboven op. Trek de knoop met beleid aan.
  • Knip het uiteinde van de navelveter op comfortabele lengte af en knoop het uiteinde af.
  • Nu kan de navelstreng doorgeknipt worden tussen de navelveter en placenta in.

Afbeelding knoop 1: Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Professionele Wandcommode voor Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal Kinderopvang en Crèche

januari 26, 2023 3 Leestijd

Binnen de professionele kinderopvang is de inrichting van een verschoonplek een van de belangrijkste aspecten van de werkplek. Veel baby’s, peuters en kleuters worden in de loop van de dag, meerdere malen en vaak door verschillende verzorg(st)ers verschoond. Daarom staan veiligheid en ergonomie voorop. Uiteraard is de hygiëne ook een heel belangrijk punt. 
Lees meer
Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

Babywoods.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur

januari 23, 2023 1 Leestijd

 Ook in  2023 is  babywoods.nl opnieuw door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. 
Lees meer
De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode - Babywoods, Dé wandcommode specialist van Nederland!

De 10 beste tips voor het kiezen van een juiste commode

november 15, 2022 6 Leestijd

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het kiezen van ja commode voor je babykamer? Hier een lijstje met 10 tips om je op weg te helpen de juiste keuze te maken. 

Lees meer